بازگشت به صفحه اصلی آموزش MySQL
این دستور، دایرکتوری دیگری را به نام Programs در درون دایرکتوری home ایجاد می کند.
2. ویرایشگر متنی خود را باز کنید.
نکته: در نسخه linspire لینوکس، کافی است ابتدا بر روی Run Programs، سپس Business & Finance و در آخر Text Editor کلیک کنید.
3-تا دایرکتوری Home پیمایش کنید.
4.در درون دایرکتوری home تا دایرکتوری Programs پیمایش کنید.
5.فایل خالی را تحت نام presidents.pl در دایرکتوری Programs ذخیره کنید.
6.دستورات زیر را در درون فایل Presidents.pl وارد کنید:
برای درک بهتر قسمتهای مختلف برنامه programs.pl و دستورات آن باید قدری با برنامه پرل (Perl) آشنایی داشته باشید:
این دستور مسیر برنامه پرل را بر روی کامپیوتر شما نشان می دهد.
خط Use DBI بدین معنا است که از رابط(Interface) بانک اطلاعاتی استفاده می کند. این دستور به ماژول پرل که با بانک اطلاعاتی MySQL شما در ارتباط است، مراجعه می کند. این ماژول را بعنوان یک client بانک اطلاعاتی MySQL می توان فرض کرد که به زبان پرل می باشد. به عبارتی دیگر تمامی کارهایی را که یک client در MySQL انجام می دهد را می تواند در زبان پرل نیز انجام دهد.
خط use strict را می توان بعنوان یکی از حالتهای اولویتهای شخصی و آداب برنامه نویسی نام برد. متغیرها در اسکریپت پرل را می توان یعنوان یک ظرف در نظر گرفت که محتوی اطلاعات خاصی می باشد. در پرل در هنگام استفاده از مد محدود (strict) از شما می خواهد تا تمامی متغیرها را قبل از استفاده از آنها ذخیره کنید. در زیر به نحوه کارکرد آن می پردازیم:
همانند آنچه که در کامنت نوشته شده است ( مطلبی که بعد از کاراکتر # آمده است ) تنها اطلاعاتی در رابطه با بانک اطلاعاتی می باشد.
متغیرها با استفاده از دستور my رزرو می شوند (بعنوان مثال، my $db).
مجددا خط use Strict را فراخوانی کنید. بدلیل اینکه برنامه از این مد استفاده می کند، تا زمانی که ابتدا از دستور my استفاده نشود، نمی توان از متغیرها استفاده کرد.
استفاده از این دستور بدین منظور مفید هستند که اگر اشتباه تایپی داشتید، مثلا به جای $db نوشتید $vb، پرل به شما یادآوری می کند که $dv وجود ندارد و اجرای برنامه را متوقف می کند.
اگر از مد Strict استفاده کرده باشید، اجرای برنامه ادامه پیدا می کند و به یک بانک اطلاعاتی اشتباه ارجاع داده می شود.
ما از یک بانک اطلاعاتی به نام us_Presidents استفاده می کنیم.
این آدرس سرور MySQL است.
نکته: اگر بانک اطلاعاتی MySQL بر روی همان کامپیوتری قرار دارد که برنامه بر روی آن اجرا خواهد شد، می توانید از localhost استفاده کنید. در غیراینصورت باید آدرس IP کامپیوتری را وارد کنید که بانک اطلاعاتی MySQL بر روی آن قرار دارد. در این حالت خط شما باید شبیه به شکل زیر به نظر برسد:
همچنین می توانید از نام کامپیوتر نیز استفاده کنید:
در صورتی که نام کامپیوتر و یا آدرس IP را نمی دانید، باید با ادمین شبکه خود تماس بگیرد.
این دستور پورت سروری را مشخص می کند که سرور MySQL از آن استفاده می کند (پورت پیش فرض،3306 است).
پورتها چیستند؟
پورتها پنجره های ورود به کامپیوتر هستند. اکثر پورتها بسته هستند ولی در برخی مواقع، برنامه ای می تواند یکی از آنها را باز می کند. بطور پیش فرض، سرور MySQL پورت 3306 را برای دسترسی سرویس گیرنده ها (Clients) MySQL باز می کند.
همچنین سرورهای وب معمولا پورت 80 را برای دسترسی توسط مرورگرهای وب باز می کنند. هنگامی که شما سایت khoshkhabar.net را مشاهده می کنید، مرورگر وب شما درخواستی را به پورت 80 سرور وب سایت خوش خبر دات نت ارسال می کند تا ببیند که آیا وب سایت مذکور دردسترس می باشد یا خیر. سپس پورت مربوطه باز می شود و صفحه اصلی سایت به مرورگر شما ارسال می شود.
نام کاربریی که از آن برای اتصال به سرور MySQL استفاده می شود.
پسورد مربوط به این یوزرنیم.
این خط آخر متغیرهای $db، $host و $port را در قالبی قرار می دهد که پرل نیاز دارد تا با استفاده از آن با بانک اطلاعاتی MySQL شما ارتباط برقرار کند.
با استفاده از متغیرهای $connectionInfo، $userid و $passwd، ماژول رابط بانک اطلاعاتی پرل (DBI) با استفاده از $dbh به سرور MySQL متصل می شود.
با استفاده از $query، یک فرم پرس و جو (Query) برای انتخاب id، نام و نام خانوادگی رئوسای جمهور از جدول name ایجاد می کند سپس آنها را برحسب شماره id مرتب سازی می کند. سپس، با استفاده از دستور DBI($sth)، فرم پرس و جو آماده و اجرا می شود.
در هنگام آماده سازی برای خواندن داده ها از MySQL، با استفاده از دستور bind_columns، داده ها را در قالب ستونی به متغیرها می چسبانید. به عبارتی دیگر، متغیرها را با داده هایی که از سرور MySQL درخواست می دهید، تطبیق می دهید.
در این قسمت از برنامه پرل، داده ها را از دستگیره دستور بازگشتی به متغیرهای خود برمی گردانید و سپس بلادرنگ آنها را بر روی صفحه نمایش استاندارد نمایش می دهید.
دستور fetch متغیرهای شما را با داده هایی از بانک اطلاعاتی پر می کند. به همین منظور با استفاده از حلقه برنامه نویسی while در درون سطرهای(یا رکوردهای) بانک اطلاعاتی می گردد.
برخی از رئوسای جمهور که در لیست شما قرار دارند، دارای middle name نیستند. برای همین منظور با استفاده از یک دستورif(if($middle)) از برنامه می خواهید تا در صورتی که رئیس جمهوری دارای middle name نبود، اجرای برنامه را متوقف نکند.
کاراکتر \n خط جدیدی را ایجاد می کند و در هنگام نمایش بر روی صفحه نمایش، همانند یک ENTER عمل می کند.
در پایان دستور را خاتمه داده و ارتباط با بانک اطلاعاتی را قطع می کنید. با اینکار اتصال بین برنامه پرل و بانک اطلاعاتی سرور MySQL خاتمه پیدا می کند.
7.فایل presidents.pl را ذخیره کرده و ویرایشگر متنی را ببندید.
8. پنجره ترمینال را باز کرده و دستور زیر را تایپ کرده و کلید ENTER را فشار دهید:
نکته: دستور لینوکس فوق، دو قسمت دارد: 1- دستور cd از کامپیوتر می خواهد تا دایرکتوری را تغییر دهد. 9. دستور Programsشما را به درون دایرکتوری Programs می برد.
10. حال دستور زیر را تایپ کرده و کلید ENTER را فشار دهید تا برنامه را اجرا کنید.
برنامه از بانک اطلاعاتی us_presidents که بر روی سرور MySQL قرار دارد، می خواهد تا نتایج را نمایش دهد. نتایج آن باید شبیه به شکل زیر به نظر برسند:
10- حال عبارت exit را تایپ کرده و کلید ENTER را فشار دهید.
طراحی سایت و
سئو توسط ضابط